Idre

Tips på saker att göra

På Idreområdet finns det mycket att göra! Inte nog med att stugorna bjuder in till stugmys, så finns naturen direkt utanför, med allt vad den har att erbjuda. Sommartid är det fint att vandra och cykla och vintertid finns mängder av nedfarter och längdspår i de fyra anläggningarna, Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll, Fjätervålen och Grövelsjön. Nedan har vi samlat några tips så saker att göra när ni är här!

Vi tipsar även om Green Owl Travels flerdags-turer, kolla här!

Nipfjället

Nipfjället är ett fint alternativ för toppbestigning, som passar för hela familjen. Från sommarparkeringen är det markerad stig upp på höjden, och trappor att följa. 

Antingen parkerar ni bilen vid den nedre parkeringen, vid Nipfjällsstugan och kan då gå runt Nipfjället, ca 16 km eller så kan ni  sommartid köra enda upp på kalfjället, mellan Nipfjället och Städjan, till sommarparkeringen. Därifrån är det en kort vandring upp på toppen av Lillnipen, 1100 möh. 

På vägen upp mot kalfjället får ni inte missa att kolla till Nipgubben och frikoppla bilen vid trollvägen, och uppleva en spännande synvilla.  

Idre Fjälls aktivitetsutbud når inga gränser. Bäversafari och björnvandring är två alternativ. Klicka på bilden för fler.

På sommaren är det cykling på fjället som gäller. Klicka på bilden för ledbeskrivningar och annan bra information.

Gå en runda på Sveriges kanske vackraste golfbana, mitt bland renar och siluetter av fjäll.

Prova på turridning i alla dess former.